Уметничка акција „И јас имам Даунов синдром, те молам допри ме“

Уметничката акција „Допри ме“ беше спроведена во центарот на Скопје од неколкумина активисти и истата беше посветена на малечката Ембла, чие што отфрлање од средината, пред очите на јавноста, уште еднаш не ‘потсети на нетолерантноста на сите нас кон се’ на она

Calls

ПОВИК

Центарот за современи уметности – Скопје објавува:  ПОВИК до сите ликовни уметници, ликовни критичари и куратори, да поднесат предлог проекти/изложби кои ќе

Read More »

ПОВИК 

Центарот за современи уметности – Скопје објавува:  ПОВИК до сите ликовни уметници, ликовни критичари и куратори, да поднесат предлог проекти/изложби кои ќе

Read More »

Featured
Stories

Comunity Initiatives

Патокази и Информативна табла за црквата Св. Ѓорѓија, Курбиново и Информативна табла за Преспанскиот регион

Локалната иницијатива е реализирана од страна на тимот на Центарот за современи уметности Скопје и локалните партнери: МЗ Курбиново, Младинско здружение за алтернативен туризам Повик –

„Држете растојание” за доброто на сите!

Акција посветена на борбата со Корона вирусот Акцијата „Држете растојание” настаната во екот на пандемијата на COVID-19 вирусот има за цел на директен и визуелно