Урбана уметничка акција – Снешко порачува да ја носите маската над носот

Носи ја маската правилно над носот е пораката на акцијата насловена „Снешко порачува“на групата Урбани уметнички акции.

„Со оваа акција сакаме да ги потсетиме граѓаните дека и покрај новогодишните празници епидемијата е во полн ек и секојдневно броиме стотици новозаболени и десетици мртви.

Во вакви услови и покрај новогодишните празници несмееме да се олабавиме и да заборавиме на опасноста. Инспирацијата за оваа акција е фактот што огромен број наши сограѓани постојано не ги почитуваат мерките и неправилно ги носат маските со носовите над маските со што не само што воопштоо не се заштитуваат себеси туку и другите ги изложуваат на опасност“

Share this article:
you may also like
Montage Gallery

Contemporary Arts Center - Skopje

Address: bul. Goce Delcev, DTC Mavrovka Lamela A 1/10
1000 Skopje, Macedonia 

Tel./fax: +389 2 3133-541
e-mail: scca@scca.org.mk

Team of CAC:

Anita Ivkovik
Director
anita@scca.org.mk

Nikola Pisarev
Project manager
nikola@scca.org.mk