Kонференција „Време за ресетирање – Предефинирање на моќта на заедниците преку креативен активизам и ангажирана уметност“ која ќе се одржи на 30-ти септември и 1-ви октомври 2022 година во Јавна соба, Скопје

Почитувани пријатели и соработници,

Во име на Центарот за современи уметности – Скопје и Фондација Отворено општество – Македонија, Ве покануваме на конференцијата „Време за ресетирање – Предефинирање на моќта на заедниците преку креативен активизам и ангажирана уметност“ која ќе се одржи на 30-ти септември и 1-ви октомври 2022 година во Јавна соба, Скопје. На конференцијата ќе учествуваат познати теоретичари, ангажирани уметници, активисти и организации од Албанија, Босна и Херцеговина, Гана, Германија, Северна Македонија, Сенегал, САД, Србија, и Холандија.

Деталната програма на конференцијата можете да ја погледнете во прилог на поракава.

Ве молиме потврдете го вашето учество на anita@scca.org.mk и adrijana.lavchiska@fosm.mk.

Share this article:
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
you may also like
Montage Gallery

Contemporary Arts Center - Skopje

Address: bul. Goce Delcev, DTC Mavrovka Lamela A 1/10
1000 Skopje, Macedonia 

Tel./fax: +389 2 3133-541
e-mail: scca@scca.org.mk

Team of CAC:

Anita Ivkovik
Director
anita@scca.org.mk

Nikola Pisarev
Project manager
nikola@scca.org.mk