Скулптурална инсталација – Воз, Богомила, Општина Чашка

Автор: Андреј Миневски, скулптор Богомила е еден од најзаборавените предели на Македонија, иако претставува предел со исклучително богато природно и културно наследство. Истражувајќи низ регионот на “Азот„ (општина Чашка) и разговарајќи со локалните жители и иселениците од Богомила утврдивме дека децениски луѓето од тој крај се поврзани со железницата кој низ изминативе скоро 100 години […]