Патокази и информативни табли за СКОПСКИ АКВАДУКТ

Локалната иницијатива за поставување на патокази и информативни табли за пристап до скопскиот Аквадукт, произлезе како барање од граѓани коишто сакале да го посетат ова скопско културно наследство, но поради непостоечки патни информации, иако е во градското подрачје тешко можеле да стигнат до него. Скопскиот аквадукт претставува импозанто здание но за жал иако е споменик […]