Метаморфози и еволуција – Скопјани и топлификација

Акција посветена на проблемот со парното греење во Скопје. Пингвини беа поставени на неколку локации низ Скопје и ги претставуваа скопјани кои во последно време се соочуваат со се поладни радијатори во своите домови, со што нивните домовите наместо станови заличуваат на поларни куќарки – Игла. – Со овааа акција исто така сакаме да ги […]