Уметничка акција „И јас имам Даунов синдром, те молам допри ме“

Уметничката акција „Допри ме“ беше спроведена во центарот на Скопје од неколкумина активисти и истата беше посветена на малечката Ембла, чие што отфрлање од средината, пред очите на јавноста, уште еднаш не ‘потсети на нетолерантноста на сите нас кон се’ на она што е различно. Активистите на своите тела носеа натписи „И јас имам Даунов синдром, те […]