ХИПЕРАКТИВЕН АГОРАФОБИК

Изложба на цртежи од Ертунч Сали 02. Септември 2022 год., во 20.00 ч. Мобилна/Монтажна галерија Алтер его (латински „другото јас“, „doppelgänger“) значи алтернативно свое, за кое се верува дека се разликува од нормалното или вистинското, оригинално, свое на една личност. Создавањето на своето алтер его бара пронаоѓање на своето друго јас, оној со различна личност. […]