ПОВИК

до сите уметници, ликовни критичари и куратори, да поднесат предлог проекти/изложби кои ќе бидат реализирани во период мај – октомври 2023 год. во Мобилна / Монтажна галерија (локација: Парк на франкофонија) Краен рок за пријавување: 25 април 2023 год. Центарот за современи уметности – Скопје овозможува Финансиска поддршка на уметничката продукција во Мобилната / Монтажна […]