ПОВИК ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА И ПОДДРШКА НА ЛОКАЛНИ ИНИЦИЈАТИВИ

Овој повик се однесува на подршка на различни локални иницијативи кои би се спроведувле на ниво на заедници, а е дел од проектот „Креативни Заедници“ кој Центарот за современи уметности го имплементира со поддршка на Проектот на УСАИД за граѓанско учество.

ПОВИК

Центарот за современи уметности – Скопје објавува: ПОВИК до сите ликовни уметници, ликовни критичари и куратори, да поднесат предлог проекти/изложби кои ќе бидат реализирани во Мобилна / Монтажнагалерија (локација: Парк на Франкофонија) во текот на 2018 година Во рамките на своите напори за создавање долгорочно одржлив независен простор за уметничко и граѓанско делување и изразување, Центарот за современи уметности […]

Mobile Gallery

Gallery will be mobile and easy montage, it will be located on same place maximally up to 3-4 weeks (period enough for 3-4 projects)  and after that gallery will change its micro location (this will have to be done because of easy getting licenses for installing gallery in public space). Considering that Skopje does not […]